Recepty z kuřecího

Kuřecí křidýlka Miami Style


  • Doba přípravy: 20 min
  • Uležení: 4 h
  • Vaření: 45 min
  • Druh pelet: GOLD Blend
  • Porce pro: 4-6 lidí
  • Ingredience:
  • na marinování:
  • šťáva ze tří limetek
  • 2 čajové lžičky limetkové kůry
  • 2 stroužky česneku, oloupané a nadrcené
  • ½ hrnku sójové omáčky
  • ½ hrnku rostlinného oleje
  • ¼ hrnku oblíbené ostré omáčky
  • 2 čajové lžičky nahrubo mletého černého pepře
  • na křidýlka a omáčku:
  • 1300 g kuřecích křidýlek
  • kousky limetky (na servírování)
  • 8 lžic másla
  • ½ hrnku oblíbené ostré omáčky
  • nakrájená pažitka nebo jarní cibulka na ozdobu
  • Postup:
  • Smíchejte všechny ingredience na marinádu ve velké míse a vyšlehejte je do hladka. Vložte do marinády kuřecí křidýlka a rovnoměrně je obalte. Takto je nechte marinovat v lednici alespoň 4 hodiny, ideálně však přes noc. Křidýlka v průběhu marinování několikrát otočte.
  • Předehřejte svůj Green Mountain Grill na 190 stupňů Celsia. Grilovací rošt vykartáčujte a dobře naolejujte.
  • Vyjměte křidýlka z marinády a uspořádejte je na rošt (zbytečně jej nepřecpávejte, ať mají křidýlka dost místa).
  • Grilujte je, dokud nezezlátnou a pořádně se nepropečou. V závislosti na jejich velikosti to bude trvat cca 40-50 min. Křidýlka nezapomeňte v průběhu grilování alespoň jednou otočit.
  • Pro kontrolu propečenosti můžete v nejtlustší části masa udělat malou štěrbinu - v mase by neměly být žádné stopy růžové. Jedinou výjimkou je část kolem kosti, kde může vzniknout malý, růžový, kouřový kroužek.
  • Využít můžete i digitální teploměr - vnitřní teplota masa by měla dosahovat 73 stupňů Celsia.
  • Mezitím si v malém hrnci rozpusťte na středním plamenu máslo. Vmíchejte ostrou omáčku, chvilku šlehejte a odstavte. Omáčka by měla zůstat teplá.
  • Kuřecí křidýlka přendejte do velké mělké mísy. Většinu máslové omáčky na ně seshora nalejte a poté vše dobře promíchejte. V případě potřeby omáčku znovu prošlehejte, měla by být jemná a tepla.
  • Těsně před servírováním polijte křidýlka zbytkem máslové omáčky a ozdobte je nasekanou petrželkou nebo jarní cibulkou (záleží čistě na Vás). Podávejte s měsíčky limetky.

Kouřová kuřecí stehýnka s dýní glazovanou javorovým tymiánem


  • Doba přípravy: 10 min
  • Vaření: 30 min
  • Druh pelet: FRUITWOOD Blend
  • Porce pro: 3-4 lidi
  • Ingredience:
  • 1x plech velikosti 45 X 30cm
  • 500 g kuřecích stehen bez kosti
  • 2 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce mořské soli
  • 1 lžíce čerstvě namletého pepře
  • 1300 g máslové dýně
  • 450 g tuřínu
  • několik snítek čerstvého tymiánu, nebo listy tymiánu odstraněné ze stonků, nebo ½ čajové lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • Postup:
  • Předehřejte si gril na 175 stupňů Celsia.
  • Opláchněte zeleninu a použijte mandolínový kráječ, pomocí něhož tuřín i dýni nakrájíte na asi 0,5 cm tlusté rovnoměrné plátky.
  • Vyložte plech pečícím papírem nebo fólií. Na jednu stranu plechu naskládejte kuřecí stehna, na tu druhou dejte dýni a tuřín.
  • Všechny ingredience posypte solí, pepřem a tymiánem. Kuře okořeňte navíc ještě uzenou paprikou.
  • Dýni pokapejte javorovým sirupem.
  • Kuřte při 175 stupních Celsia asi 30 min, nebo dokud kuře nedosáhne vnitřní teploty 75 stupňů Celsia.
  • Můžete ihned podávat.

Je to jednoduché jak facka. Krása tohoto receptu spočívá v tom, že kombinuje jednoduchost se skvělou chutí. Navíc je i použití grilu Green Mountain tak snadné! Ovocné pelety dodají jídlu úžasnou vůni i chuť. Navíc, pro přípravu tohoto receptu můžete využít i troubu. 

Kuřecí křidýlka s curry, citronovou šťávou a koriandrem


  • Doba přípravy: 10 min
  • Uležení: 30 min
  • Vaření: 15-18 min
  • Druh pelet: GOLD Blend
  • Porce pro: 4-5 lidí
  • Ingredience:
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • 3 stonky citronové trávy (odstraňte vnější vrstvy citronové trávy, poté ji nakrájejte a vložte do kuchyňského robota), NEBO 3 lžíce citronové nebo limetkové kůry
  • 1 hrnek koriandru
  • 8 stroužků česneku, oloupaných
  • ½ lžíce kurkumy
  • ½ lžíce mořské soli
  • ½ lžíce pepře
  • 10-12 kusů kuřecích křidýlek (asi 500 g, pokud chcete zdvojnásobit dávku, zdvojnásobte i ingredience na marinádu)
  • Postup:
  • Do kuchyňského robota dejte olivový olej, citronovou trávu/citronovou kůru, koriandr, česnek, kurkumu, mořskou sůl a pepř. Pulzujte tak dlouho, dokud se všechny ingredience rovnoměrně nepromísí. Snažte se, aby konzistencí směs připomínala ,,pastu''.
  • Oddělejte si asi 2 lžíce vzniklé pasty bokem. Těsně před servírováním jí pokapete křidýlka.
  • Kuřecí křidýlka marinujte 30 min před tím, než je vložíte na gril.
  • Gril rozpalte na 200 stupňů Celsia.
  • Grilujte křídla přibližně 15-18 min, v průběhu je nezapomeňte otočit. Vnitřní teplota masa by měla být 76 stupňů Celsia.
  • Jakmile jsou křidýlka hotová, vyndejte je z grilu a pokapejte je zbylou marinovací pastou.
  • Ozdobte křidýlka čerstvým koriandrem a užijte si jejich dokonalou chuť!

Kuřecí stehna pro každodenní večeři


  • Doba přípravy: 5 min
  • Uležení: 6 h
  • Vaření: 30 min
  • Druh pelet: GOLD Blend
  • Porce pro: 5-6 lidí
  • Ingredience:
  • 1300 g kuřecích stehen
  • ½ hrnku žluté hořčice
  • ½ hrnku sladké BBQ omáčky
  • šťáva z půlky citronu
  • 2 lžíce GMG Poultry Rub (směs koření)
  • Příprava:
  • Asi 2-6 h před grilováním, vložte kuřecí stehna do velkého uzavíratelného sáčku, přidejte k nim všechny ostatní ingredience, vše dobře promíchejte a nechte odpočívat v ledničce.
  • Gril předehřejte na 210 stupňů Celsia.
  • Marinovaná kuřecí stehna rovnoměrně položte na roztažené rošty.
  • Grilujte 15 min z každé strany, celkem tedy 30 min. Marináda na nich začne karamelizovat.
  • Poté stehna oddělejte z grilu a nechte alespoň 5-10 min odpočnout.
  • Pak už jen servírujte a užívejte si tu lahodnou chuť!

Křupavé bylinkové kuřátko na plechovce


  • Doba přípravy: 15 min
  • Uležení: 20 min
  • Vaření: 2-2,5 h
  • Druh pelet: APPLE Blend
  • Porce pro: 4-5 lidí
  • Ingredience:
  • 1 celé kuře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce košer soli
  • 1 lžíce pepře
  • 1 čajová lžička nasekaného rozmarýnu
  • 2 čajové lžičky nasekaného kopru
  • 4 stroužky nadrceného česneku
  • 1 plechovka piva
  • Postup:
  • Ujistěte se, že má kuře pokojovou teplotu.
  • Předehřejte gril na 175 stupňů Celsia.
  • Kuře potřete olivovým olejem, aby se bylinky měly na co přilepit.
  • Bylinky nasekejte nadrobno a smíchejte je se solí, kousky česneku a pepřem.
  • Vzniklou směsí potřete celé kuře tak, aby bylo celé rovnoměrně pokryté.
  • Otevřete plechovku piva, trochu si odlejte, a umístěte ji do stojanu na kuře.
  • Položte kuře na plechovku a vložte na gril.
  • Kuřte na plechovce piva přibližně 2-2,5 h při 175 stupních Celsia, dokud vnitřní teplota masa nebude 73 stupňů Celsia.
  • Kuře nechte alespoň 20 min odpočnout, než je nakrojíte a začnete podávat.

Kuřecí paličky na sladkém chilli a medu


  • Doba přípravy: 20 min
  • Vaření: 2,5 h
  • Druh pelet: GOLD Blend
  • Porce pro: 4-5 lidí
  • Ingredience:
  • 1800 g kuřecích paliček
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 čajové lžičky košer soli
  • 4 velké stroužky česneku nasekaného nadrobno
  • Omáčka:
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • ½ hrnku sriracha omáčky (sladké)
  • 2 lžíce medu
  • 1 ½ lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce nadrobno nasekaného koriandru
  • 1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • 1 lžíce rýžového octa
  • Postup:
  • Ujistěte se, že paličky mají pokojovou teplotu.
  • Gril předehřejte na 125 stupňů Celsia.
  • Ve velké míse smíchejte paličky, nasekaný česnek, sůl a 2 lžíce rozpuštěného másla. Vše důkladně promíchejte.
  • Paličky položte rovnoměrně na rošty.
  • Zatímco se kuře vaří, v malém hrnci rozpusťte na mírném plamenu máslo. Vmíchejte srirachu, med, sójovou omáčku, koriandr, limetkovou šťávu a rýžový ocet.
  • Hotovou omáčku zakryjte a nechte stát bokem, dokud nebudou hotové paličky (přibližně 2 h).
  • Vyjměte maso z grilu a teplotu zvyšte na 200 stupňů Celsia.
  • Naneste na paličky tenkou vrstvu omáčky a vložte je zpět na gril na 15-20 min, dokud nebudou křupavé.
  • Vyjměte maso a vložte je do velké mísy, dokud je ještě horké. Zalijte je zbytkem omáčky a promíchejte je tak, aby byly zcela pokryté.
  • Před servírováním je ještě ozdobte čerstvým koriandrem.

Krůta s medovými Jalapeno papričkami


  • Doba přípravy: 30 min
  • Vaření: 4-5 h
  • Druh pelet: GOLD Blend
  • Porce pro: 5-7 lidí
  • Ingredience:
  • krůta celá (5000-9000 g)
  • 3-4 lžíce olivového oleje
  • 1 menší najemno nakrájená červená cibule
  • 1 ½ hrnku třtinového cukru
  • 1 najemno nakrájená Jalapeno paprička
  • 3 lžíce čerstvé, nakrájené šalvěje
  • ¾ hrnku jablečného octa
  • 2 menší jablka, oloupaná a nakrájená
  • 3 lžíce medu
  • mořská sůl a mletý pepř
  • Příprava:
  • Předehřejte gril na 75 stupňů Celsia.
  • Krocana vložte na hlubší kovový plech, aby mohl pojmout šťávu, která se během vaření uvolní. Díky tomu dostane trochu kouřové chuti.
  • Do středně velké pánve nalijte trochu olivového oleje, přidejte cibuli, Jalapeno papričku a kousky jablek a asi 3-4 min opékejte. Poté přilijte jablečný ocet a nakonec přidejte třtinový cukr a med.
  • Nechte vařit asi 10 min, dokud jablka nezměknou a směs nezačne karamelizovat.
  • Poté vše přelijte do kuchyňského robotu, přidejte nakrájenou šalvěj a vše mixujte dohladka.
  • Postup při vaření:
  • Krocana vytáhněte a gril rozpalte na 225 stupňů Celsia. Krocana potřete ze všech stran olivovým olejem. Poté ho osolte a opepřete.
  • Vložte ho zpátky na gril a nechte ho tam asi 45 min, dokud zcela nezezlátne.
  • Krocana vytáhněte a gril stáhněte na 112 stupňů Celsia.
  • Celého krocana štědře potřete připraveným glazé z jablek. Poté ho vložte zpátky na gril a nechte kouřit asi 4-5 h, dokud nejsilnější část prsou nedosáhne vnitřní teploty 75 stupňů Celsia. Stehna by měla mít 80 stupňů Celsia.
  • Během kouření můžete klidně přidat ještě jednu vrstvu glazé (asi v polovině, tedy po cca 2 h). Dosáhnete tím výraznější jablečné chuti.
  • Po vyndání z grilu nechte krocana ještě alespoň 30 min odpočívat.

Kuřecí dobyvatel


  • Doba přípravy: 20 min
  • Vaření: 1,5 h
  • Druh pelet: GOLDEN Blend
  • Porce pro: 4-6 lidí
  • Ingredience:
  • • jablečný džus (na postřik)
  • • vykostěná kuřecí stehna bez kůže
  • • slanina
  • • plechovka celých chilli papriček
  • • směs koření GMG South of Border Rub
  • • párátka
  • Postup:
  •  Kuřecí kousky omyjeme a osušíme.
  •  Každý kousek posypeme směsí koření GMG South of Border Rub.
  •  Na každý kousek kuřete položíme chilli papričku.
  •  Každý kousek zamotáme do slaniny a zajistíme párátkem.
  •  Na předehřátý gril se stabilní teplotou 275 stupňů Celsia položte kuřecí kousky na rošt a nechte je tam 80-90 min, dokud nebudou zcela hotové. Nezapomeňte je průběžně otáčet a postřikovat jablečným džusem.

Peletové pivní kuře


  • Doba přípravy: 15 min
  • Vaření: 2,5 h
  • Druh pelet: GOLD Blend
  • Porce pro: 2-4 lidi
  • Ingredience:
  • 1 pivo v plechovce
  • 1 panák Tequily
  • 1 celé kuře
  • ¼ hrnku mořské soli
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • černý pepř
  • česneková sůl
  • Příprava:
  • Mořskou sůl vložte do asi 4 litrů vody a míchejte tak dlouho, dokud se v ní zcela nerozpustí.
  • Celé kuře důkladně omyjte. Pokud nemáte kuře bez drobů, nezapomeňte je v této fázi odstranit.
  • Ponořte kuře do slané vody. Ujistěte se, že je zcela ponořené a dejte do chladničky asi na 3 h.
  • Rozpusťte 2 lžíce másla a vmíchejte je do 2 lžic rostlinného oleje. Touto směsí potřete celé kuře, zevnitř i zvenčí.
  • Z vnější i z vnitřní strany posypte celé kuře česnekovou solí a pepřem.
  • Z plechovky odlijte asi polovinu piva a přilijte do plechovky panáka Tequily.
  • Kuře položte na plechovku. Kuře by na plechovce mělo stát samo.
  • Gril rozehřejte na 165 stupňů Celsia. Kuře vložte dovnitř až poté, co je teplota grilu stabilní.
  • Nechte vařit asi 2,5 h. Vnitřní teplota by měl být nějakých 75 stupňů Celsia.

Tak dobré kuře, jak jen to je možné


  • Doba přípravy: 15 min
  • Uležení: 2-4 h
  • Vaření: 30 min
  • Druh pelet: MESQ Blend
  • Porce pro: 4-6 lidí
  • Ingredience:
  • 1 čajová lžička černého pepře
  • 1 čajová lžička najemno nakrájené čerstvé petrželky
  • ½ hrnku řepkového oleje
  • ½ čajové lžičky zázvoru
  • ¼ hrnku sójové omáčky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 čajové lžičky hořčice
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce octa z červeného vína
  • 3 lžíce Worcestershire omáčky
  • 4 kuřecí prsa
  • Postup:
  • Ve velké míse pečlivě smíchejte všechny tekuté ingredience, poté vmíchejte ty suché.
  • Vložte společně s kuřecími prsy do velkého uzavíratelného sáčku a nechte několik hodin v chladničce. V průběhu prsa několikrát promasírujte, aby se přísady dobře promíchaly a prsa chytla tu správnou chuť.
  • Grilujte na 160 stupňů Celsia asi 20-35 min, dokud kuřecí prsa nebudou hotová. V průběhu je alespoň jednou otočte.

Citrusovo-bylinkové grilované kuře


  • Doba přípravy: 15 min
  • Uležení: 2-4 h
  • Vaření: 40 min
  • Druh pelet: GOLD Blend
  • Porce pro: 4-6 lidí
  • Ingredience:
  • 1 hrnek čerstvého nasekaného koriandru
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce černého pepře
  • 1 čajová lžička soli
  • ¼ hrnku olivového oleje
  • 4 kuřecí prsa
  • 5 stroužků česneku
  • šťáva z 3 citronů
  • Marináda:
  • šťáva z 3 citronů
  • hrst čerstvého nasekaného koriandru
  • 5 nadrcených stroužků česneku
  • 1 najemno nakrájená červená cibule
  • 1 čajová lžička černého pepře
  • 1 čajová lžička košer soli
  • ¼ hrnku extra panenského olivového oleje
  • Postup:
  • Kuřecí prsa opláchněte a osušte.
  • Vytvořte marinádu (smíchejte všechny výše uvedené ingredience), a vložte do ní kuřecí prsa. Nechte je marinovat v ledničce alespoň 2-4 h.
  • Gril rozpalte na 210 stupňů Celsia.
  • Jakmile bude teplota stabilní, vložte prsa přímo z marinády na rošť a grilujte je z každé strany 15 min.
  • Vnitřní teplota by měla být kolem 80 stupňů Celsia.

Grilovaná kuřecí křídla na peletách


  • Doba přípravy: 5 min
  • Vaření: 1 h
  • Druh pelet: GOLD Blend
  • Porce pro: 2-4 lidi
  • Ingredience:
  • kuřecí křídla
  • sójová omáčka
  • česnek
  • tabasco omáčka
  • třtinový cukr
  • Postup:
  • Z výše uvedených ingrediencí utvořte marinádu. Vložte do ní kuřecí křídla a nechte je marinovat alespoň po dobu 2 h.
  • Rozpalte gril na 135-165 stupňů Celsia a křidýlka grilujte 45-60 min.
  • Pro výraznější chuť, podlévejte pravidelně BBQ omáčkou GMG Cherry Chipotle. Podávejte s dippem GMG S.O.S.S.
  • Křidýlka nechte alespoň 10 min odpočívat pod fólií, než je budete servírovat, aby se maximalizoval chladivý efekt a omáčka ke křidýlkům lépe přilnula.

Kachní večeře


  • Doba přípravy: 20 min
  • Vaření: 2,5 h
  • Druh pelet: GOLD Blend
  • Porce pro: 4 lidi
  • Ingredience:
  • 1 jablko
  • 1 cibule
  • 1 divoká kachna
  • směs koření GMG Wild Game Rub
  • Příprava:
  • Kachny a husy mají mezi masem a kůží tenkou vrstvu tuku, která je udržuje v teple a pomáhá jim bez námahy plavat. Pokud se rozhodnete kachnu podávat svým hostům a rodině, je nutné tuto tukovou vrstvu odstranit. Tím umožníte konzumaci zdravého, lahodného pokrmu s vysokým obsahem železa, niacinu a selenu.
  • Tuk se z kachny vyvaří, když kůži a tuk naříznete ostrým nožem asi každé 2 cm. Krájejte přes tukovou vrstvu, ale NE do masa. Toto udělejte po celém těle kachny, zvláštní pozornost věnujte nohám. Kachnu budete muset péct na vyvýšené mřížce, aby se nepekla ve vlastním tuku (nechceme kachnu konfitovat). Můžete použít i stojan na kuře s odkapáváním.
  • Kachnu důkladně omyjte ve studené vodě a zcela ji osušte. Potřete jí směsí GMG Wild Game Rub, a to jak zevnitř, tak zvenčí. Jablko a cibuli rozčtvrtíme a vložíme do prohlubně.
  • Postup při vaření:
  • Pokud se rozhodnete kachnu připravovat na roštu nebo v pekáči, umístěte ji prsy nahoru. Grilovací čas je cca 25 min na 500 g při 175 stupních Celsia. Během této doby se tuk vyvaří a steče do odkapávače a kůže kachny bude krásně křupavá. Kachna je hotová, jakmile její vnitřní teplota dosáhne 74 stupňů Celsia v nejtlustší části prsou.
  • Pokud chcete dosáhnout kouřovější chuti, gril napřed rozpalte na 79 stupňů Celsia a kachnu v něm nechte cca hodinu, teprve potom zvyšte teplotu na 175 stupňů a dokončete. Mějte však na paměti, že kouřová chuť pak přebije typickou divokou chuť.
  • Po upečení nechte kachnu ještě alespoň 10-15 min odpočnout. Poté odstraňte nohy a křídla. Kousky krájejte asi 2,5 cm tlusté a užívejte si křupavou, dozlatova upečenou kůžičku. Mějte však na paměti, že každý kus obsahuje více než 500 kcal, z nichž většina pochází z tuku. Nepřežeňte to, ať Vám není moc těžko.

Horalův speciální recept na krůtu


  • Doba přípravy: 30 min
  • Vaření: 6 h
  • Druh pelet: GOLD Blend
  • Porce pro: 6-8 lidí
  • Ingredience:
  • 1 celá krůta
  • 20 l nádoba na nakládání
  • hliníková fólie
  • třtinový cukr
  • čerstvý česnek
  • směs koření GMG Poultry Rub
  • košer sůl
  • Příprava:
  • Rozmrazte krůtu. Můžete ji buď nechat postupně rozmrazit v lednici, nebo ji na 8-12 h vložit do studené vody.
  • Vyjměte krk a droby z dutin.
  • Pokud nemáte dostatečně velký pekáč na krůtu, můžete použít plastovou nádobu. Krůtu vložte dovnitř a přidejte tolik vody, aby byla zcela ponořené. Poté krůtu zase vytáhněte a do vody přisypte košer sůl. Pořádně promíchejte, aby se vsákla. Abyste určili dostatečnou slanost, použijte test s vejcem - pokud se bude ve vodě nadnášet, je voda dostatečně slaná. Poté přimíchejte 3 lžíce třtinového cukru nebo melasy a 5 lžic směsi koření GMG Poultry Rub. Nadrťte česnek a přidejte ho do směsi. Vše důkladně promíchejte. Poté vložte krůtu zpět a nechte ji v nálevu přes noc. Před tepelnou úpravou ji vyjměte a vysušte papírovou utěrkou zcela do sucha.
  • Vezměte dřevěnou vařečku a zatlačte ji pod kůži kolem celého ptáka, abyste ji mohli odstranit od masa. Cílem je vytvořit dostatek místa, měli byste být schopni dát celou ruku mezi kůži a maso.
  • Přiměřené množství GMG Poultry Rub směsi vetřete rukama mezi kůži a maso. Kůže totiž funguje jako dokonalý izolant a umožní tak masu, aby chytlo výraznější chuť. V případě, že okořeníte je kůži, maso zůstane bez chuti.
  • Postup při vaření:
  • Umístěte krůtu hrudníkem nahoru do hliníkového pekáče na jedno použití.
  • Gril rozehřejte na 140 stupňů Celsia. Jakmile je teplota stabilní, vložte krůtu dovnitř.
  • Nechte vařit asi 15-20 min, dokud vnitřní teplota prsou nedosáhne 80 stupňů Celsia a vnitřní teplota stehen 90 stupňů Celsia.
  • Poté krůtu odstavte z grilu a kompletně celý hliníkový pekáč zabalte do hliníkové fólie. Nechte takto odpočívat alespoň 20-30 min. Během této doby vnitřní teplota vyšplhá ještě o dalších 5 stupňů Celsia.

Smažené kuře na peletách


  • Doba přípravy: 30 min
  • Vaření: 1 h
  • Druh pelet: GOLD Blend
  • Porce pro: 4-6 lidí
  • Ingredience:
  • kuřecí kousky
  • vejce
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžíce papriky
  • ½ čajové lžičky pepře
  • ½ čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky ochucené soli
  • ½ šálku odpařeného mléka
  • ¾ šálku univerzální mouky
  • Postup:
  • Rozšlehejte vejce v míse a pomalu do něj vešlehejte mléko. Důkladně vyšlehejte.
  • Smíchejte mouku, papriku, prášek do pečiva, oba druhy solí a pepř v další míse.
  • Do malé misky vložte máslo a rozpusťte ho v mikrovlnné troubě. Poté ho přelijte do dostatečně velkého pekáče, aby pojal všechny kousky kuřete.
  • Kousky kuřete napřed namočte do směsi vejce a mléka, a potom je obalte v moučné směsi. Pak je vložte do připraveného pekáče s máslem.
  • Gril rozpalte na 190 stupňů Celsia. Jakmile je teplota stabilní, vložte pekáč s kousky kuřete dovnitř a nechte je tam alespoň 25 min. Poté snižte teplotu na 160 stupňů Celsia, kousky v pekáči otočte a nechte je ještě dalších 30 min dodělat.
  • Pak už je jen vyjměte z pekáče a servírujte.

Slepice plněná divokou rýží


  • Doba přípravy: 30 min
  • Vaření: 1,5 h
  • Druh pelet: TEXAS Blend
  • Porce pro: 2-4 lidi
  • Ingredience:
  • 1 balíček divoké rýže
  • 1 celá slepice
  • směs koření GMG Poultry Rub
  • Postup:
  • Slepici rozmrazte buď přes noc v lednici, nebo ve studené vodě.
  • Rýži uvařte a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Slepici důkladně omyjte vodou a vysušte papírovou utěrkou do sucha.
  • Celou slepici potřete důkladně olivovým olejem. Zevnitř i zvenčí ji okořeňte směsí koření GMG Poultry Rub.
  • Gril předehřejte na 160 stupňů Celsia.
  • Slepici vyplňte divokou rýží - nacpěte ji přes dutinu dovnitř.
  • Jakmile je teplota grilu stabilní. vložte slepici dovnitř, přímo na rošt, hrudníkem nahoru a křídly dolů.
  • Takto ji nechte na grilu cca 90 min, dokud kuře nezezlátne.
  • Můžete ihned podávat.